Schipper training

Onze schepen kunnen gehuurd worden zonder dat een vaarbewijs noodzakelijk is.

Onze ervaring is echter dat diegene die geen of weinig ervaring hebben het heel inspannend vinden om te manoeuvreren voor bruggen en in smalle havens. Daarom hebben wij samen met Schippersstarthulp (SSH) een concept voor een twee- drie en een vier uur durende manoeuvreercursus ontwikkeld.

U oefent 2,3 of 4 uren met een ervaren SSH- instructeur. Wanneer u de gehele dag wilt oefenen is dit ook mogelijk. Zo leert u uw gehuurde schip beheersen in verschillende situaties. Vanzelfsprekend worden er ook aanlegmanoeuvres met de bemanning geoefend. Wij denken dat deze service leidt tot een nog meer ontspannende vaarvakantie.

Ons advies:

  • 2 uren cursus - geschikt voor gasten die al ervaring hebben en deze willen opfrissen.
  • 3 uren cursus - geschikt voor gasten die al enige ervaring hebben en deze willen opfrissen.
  • 4 uren cursus - geschikt voor beginners en gasten die weinig ervaring hebben.
  • Dagcursus - geschikt voor beginners, uitvoerige theorie/praktijkcursus.

Prijzen:

  • 2 uren cursus € 110,-
  • 3 uren cursus € 145,-
  • 4 uren cursus € 175,-
  • Dagcursus € 240,- (dinsdag of zaterdag)
  • 1 1/2 dagcursus € 275,- (vertrekdag en dag erna)

U kunt de 2u, 3u of 4u schipperstraining boeken door dit aan te geven bij uw reserveringsaanvraag of te melden bij uw boeking of e-mail.

Voor de dagcursus kunnen wij u een inschrijfformulier toesturen of u kunt zich rechtstreeks aanmelden op de site van http://ssh-boating.com. De reservering dient uiterlijk 3 weken voor vertrek datum te worden besproken.

SSH vertelt: Kapitein worden met Schippers Start Hulp.

Bent u een schipper die op motorkruisers totaal geen vaarervaring heeft, dan biedt SSH u de mogelijkheid om het door u gehuurde jacht van Yachtcharter H.Hofstra in één dag optimaal te leren beheersen. U wordt dan aan boord begeleid door één van onze ervaren SSH-instructeurs, die dan samen met u en uw bemanning vaart door één van de mooiste delen van het Friese merengebied. Onderweg wordt er intensief geoefend in het besturen, aanleggen, afmeren van het schip als in het passeren van bruggen, enz.
Overnachten doet u aan boord van uw huurjacht aan de voor u gereserveerde ruime SSH- steiger in watersportcentrum Mid-Friesland bij het Kameleondorp Terherne aan het Sneekermeer.

Voor ongestoord vakantieplezier en voor de veiligheid van alle bemanningsleden is het niet voldoende met het schip vertrouwd te zijn, ook de kennis van een aantal belangrijke regels op het water is hiervoor onontbeerlijk. Daarom verzorgt SSH een korte, op de praktijk gerichte theoriecursus van ± 1 uur in de gezellige SSH-accommodatie in het Watersportcentrum Mid-Friesland. U ontvangt een SSH-infomap waarin u alles wat u hebt geleerd kunt terugvinden. Na deze dag kunt u ervan overtuigd zijn de overige vakantiedagen op het water volop te kunnen genieten.